Pensionarii Romaniei
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Proiect "Infiintarea unui CLUB AL PENSIONARILOR"

In jos

Proiect "Infiintarea unui CLUB AL PENSIONARILOR" Empty Proiect "Infiintarea unui CLUB AL PENSIONARILOR"

Mesaj  Admin Lun Mar 22, 2010 10:55 pm

Va prezint modul in care as realiza ca voluntar acest proiect intr-o localitate in care inca nu exista un astfel de club.

Premiza: acordul prealabil al dlui. primar.

Durata proiectului: o saptamana.

In aceasta saptamana, in fiecare seara (de luni pana sambata) de la ora 18, la Casa de Cultura, vor fi intalniri ale pensionarilor cu primarul ("Cum ajuta primaria pe pensionari"), directorul spitalului/dispensatului ("Sfaturi medicale pentru varsta a treia"), seful Politiei ("Cum ne aparam de raufacatori"), reprezentantul Casei de Pensii ("Noutati in distribuirea biletelor de tratament"), directorul Casei de Cultura ("Activitatile noastre pentru dumneavoastra"), reprezentantul unei firme de turism ("Excursii interne si externe pentru pensionari") urmare de cate un mic program artistic. Avand in vedere ca publicul poate sa nu fie acelasi, la sfarsitul fiecarei intalniri voi prezenta pe scurt ce isi propune acest club.

Numar de membrii si vizitatori (capacitate): 50. La atingerea acestei capacitati, Primaria va cauta spatii pentru deschiderea de cluburi si in alte locuri, cunoscand ca pensionarii reprezinta 25 % din populatie.

Vizitatori sunt cei care vin odata, de curiozitate.

Fiecare persoana care trece pragul clubului este rugata sa spuna si altora despre ce a vazut.

Membrilor li se completeaza fise personale (nume si prenume, data nastetii, adresa si telefon, studii, activitati profesionale, pasiuni). Membrii noi se prezinta in cateva cuvinte celor prezenti, pentru a fi cunoscuti.

Program de functionare: sapte zile pe saptamana, de la ora 9 la 19.

Dorare (de la minim la maxim): o sala de minim 50 m.p., 12 mese tip sah (1 m x 1 m), 50 scaune de plastic (usoare si pentru a se putea face stiva), un birou, un telefon la care doar sa se poata primi apeluri, jocuri de sah, ziarele din ziua anterioara, remy, un televizor cu ecran mare, un DVD recorder, un calculator, 2 difuzoare, un fierbator de apa, pahare de unica folosinta, ceai, zahar, stixuri.

La sfarsitul proiectului se poate ajunge la un program zilnic de tipul:
ora 9 deschiderea clubului
ora 9,15 gimnastica de dimineata (5')
ora 9,20 lectura, in colaborare cu Biblioteca (10')
ora 9,30 curs de calculatoare grupa A (30')
ora 10 "locuri frumoase din Romania" - slide-uri (15')
ora 10,30 curs limbi straine incepatori - in functie de posibilitati (30')
ora 11 plimbare in parc (cand vremea este frumoasa)
ora 12 curs de calculatoare grupa B (30')
ora 12,30 aniversarile zile - nationale si internationale (15')
ora 12,45 cultura muzicala (15')
ora 13 membrii isi prezinta hobby-urile proprii (30')
ora 15 curs limbi straine avansati - in fuctie de posibilitati (30')
ora 15,30 "locuri frumoase din lume" - slide-uri (15')
ora 16 curs de calculatoare grupa C (30')
ora 16 "sueta doamnelor" - retete culinare, crosetat, etc. (60')
ora 17 plimbare in parc (cand vremea este frumoasa)
ora 18 "va invitam la dans" (30')
ora 18,30 lectura, in colaborare cu Biblioteca (10')
ora 18,40 gimnastica de seara (5')
ora 18,50 curatenie (10')
ora 19 inchiderea clubului
Activitati zilnice: socializare, lectura presa, sah, remy, TV, muzica ambientala diversa si de calitate,
Activitati in afara clubului: excursii, intalniri cu copii de la gradinita si scoala.
Ocazional: sarbatoriri simbolice si modeste ale zilelor de nastere si de nume, vizitarea de catre un grup mic a celor netransportabili sau internati.

Conducerea clubului se va realiza voluntar de catre membrii sai. La doua-trei zile de la inaugurare voi solicita persoaneLOR potentiale sa fie "sefi pentru o zi". Se va face astfel o triere si rodare, astfel ca la sfarsitul saptamanii sa isi poata singuri alege conduceri pe perioade scurte pentru inceput (o luna).

Desfasurare:

Luni dimineata ajung in localiate, merg la Primarie si am o prima intalnire de 10-15 minute cu dl. primar, apoi particip la sedinta Consiliului local in care se discuta si aproba infiintarea Clubului Pensionarilor (locatie - eventual o sala din Casa de Cultura, dotare, etc.), se emite hotararea aferenta.

Se multiplica in 10-20 de exemplare niste afise mici (A3, A4) cu textul "Cu ocazia deschiderii CLUBULUI PENSIONARILOR, dl.primar ..... Va invita la o discutie pe tema 'Cum ajuta Primaria pe pensionari', care va avea loc astazi la ora 18 la Casa de Cultura. Urmeaza un spectacol artistic.", afise care sunt puse in zonele de maxima circulatie din localitate.

Impreuna cu dl.primar merg la sala respectiva ca sa vedem cum arata si dispune efectuarea curateniei si dotarea cu cele aprobate.

In continuare am intalniri cu directorul Casei de Cultura (stabilirea zilei "prelegerii" si aportul artistilor amatori la mini-spectacolele din acea saptamana), directorul liceului/scolii (aportul elevilor la mini-spectacole), directorul spitalului/dispensarului (stabilirea zilei "prelegerii"), seful Politiei (stabilirea zilei "prelegerii"), contactarea Casei de Pensii (stabilirea zilei "prelegerii"), contactarea firmei de turism (stabilirea zilei "prelegerii"). Primaria va asigura anuntarea acestui program.

La ora 18 dl.primar isi sustine prelegerea, dupa care anunta infiintarea Clubului pensionarilor. Eu prezin pe scurt proiectul. Urmeaza primul mini-spectacol.

Marti la ora 9 se deschide Clubul. In functie de dotarile existente, oferta umana si de preferintele celor prezenti, activitatile se diversifica spre modelul prezentat mai sus.

..................................

Duminica la ora 19 se incheie acest proiect.

Admin
Admin

Mesaje : 235
Data de inscriere : 13/03/2010

https://pensionariiromaniei.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum